Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2,5 dl dl | maitoa maito | |
1 pss pss | kuivahiivaa kuivahiiva | |
2 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 dl dl | kaurahiutaleita kaurahiutale | |
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
2 dl dl | hasselpähkinöitä
hasselpähkinä (Alesto hassel- ja/tai saksanpähkinöitä hieman rouhittuina) | |
50 g g | voita voi |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPähkinäleipä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Lämmitä maito 42 asteiseksi ja sekoita joukkoon hiiva, hunaja ja suola.
- Lisää kaurahiutaleet ja anna seoksen turvota.
- Lisää sitten vehnäjauhot, pähkinärouhe ja viimeisenä sulatettu voi.
- Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen nousta liinan alla 20-30 minuuttia.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja leivo taikina pyöreäksi tai puikulanmuotoiseksi leiväksi, voit myös nostaa taikinan leipävuokaan ja tehdä vuokaleipää.
- Anna leivän vielä kohota noin 20 minuuttia.
- Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Kun leivän pintaa koputtaessa kuuluu mukava kumiseva ääni, leipä on kypsä.